Lăcaşul de cult se construieşte într-una din cele mai sărace zone din Suceava, lângă gara Burdujeni. În prezent, se lucrează la acoperişul bisericii şi la finisaje.

În cartierul Burdujeni din Suceava se construieşte de câţiva ani o biserică. Lucrările de construcţie a Bisericii „Sf. Gheorghe“ din Burdujeni au debutat în 1996, când a fost pusă piatra de temelie şi s-a sfinţit locul de construcţie, soborul de preoţi fiind condus atunci de Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Chiar dacă parohia este situată într-o zonă dezavantajată, într-un cartier cu multe blocuri cu garsoniere, locuite de persoane care nu au locuri de muncă, aflate la limita sărăciei, totuşi, de-a lungul anilor, enoriaşii au contribuit din plin la construirea bisericii lor. „Este cea mai săracă parohie din Suceava, dar, cu toate acestea, dragostea credincioşilor este atât de mare, încât am găsit mereu sprijinul necesar“, ne-a spus preotul paroh Ioan Dănălache.

Întrucât lucrările de construcţie ale bisericii parohiale necesită eforturi din partea parohiei şi se extind pe mai mulţi ani, s-a construit în parohie o capelă din lemn, în care s-au oficiat slujbele religioase până pe 9 septembrie 2006. „În acea zi am oficiat prima slujbă în biserica mare a parohiei“, ne-a explicat părintele Dănălache. Actualmente, biserica parohiei se află la stadiul finalizarării acoperişului, care va fi asemănător cu cel al bisericii de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou“ de la Suceava. „Vom folosi o ţiglă glazurată, care va da un aspect deosebit lăcaşului de cult, chiar dacă costurile sunt mai mari“, ne-a spus pr. paroh. Pereţii exteriori ai bisericii vor fi căptuşiţi cu cărămidă aparentă, astfel încât lăcaşul de cult va avea un aspect exterior deosebit.

Credincioşii din Parohia „Sfântul Gheorghe“ - Burdujeni din Suceava au avut bucuria duminică, 20 decembrie 2015, să-l aibă în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Oamenii au venit în număr mare la slujbă pentru a se ruga împreună cu ierarhul locului şi pentru a primi Sfânta Împărtăşanie, după ce mai înainte s-au spovedit. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohiei şi de un grup de tineri de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei“ din Suceava. În cuvântul adresat credincioşilor, IPS Părinte Pimen a pus accentul pe grija pentru suflet şi pe hrana spirituală a vieţii creştinilor. La final, un grup de copii îmbrăcaţi în costume naţionale l-au colindat pe IPS Părinte Arhiepiscop Pimen. Biserica „Sfântul Gheorghe“ - Burdujeni din Suceava se află în construcţie, piatra de temelie fiind pusă în anul 1996.